Tibethouse Holland

 

 In a typically Dutch area, surrounded by water and wind mills, Tibet House Holland is situated in Wormer.

Tibet House Holland offers workshops, exhibitions and teachings to show and preserve and promote Tibetan culture and art.

You’ll find small Tibetan treasures at the Tibet House shop. Tibetan people living in the Netherlands can attend Tibetan Language classes, there are language classes for Dutch people and there are painting classes for everyone. You are invited to attend the Tibetan Buddhist rituals every Wednesday.

 

www.tibethouse.nl

 

 

Tibetaans Boeddhistische Retraiteweek Frankrijk
ART OF HAPPINESS
met teachings en practices van
yogi Rigzin Choenyi Rangdrol Rinpoche

bewustzijn – spiritualiteit – creativiteit
een samenwerking tussen Tibet House Holland, Tashi Norbu en Artfriends

9 t/m 15 juni 2014
Chateau Noncourt – Haute Marne
560 km. van Utrecht

Boor de bron van je geluk aan door het ontwikkelen van
Compassie en mededogen vanuit je hart

 

Een gevarieerd programma met teachings van yogi Rigzin Choenyi Rangdrol Rinpoche, een van de zeldzame, nog levende, yogi’s van Tibet, afkomstig van het Tibetaanse klooster in Mount Kailash. Yogi Rigzin is ingewijd door Zijne heiligheid de 14e Dalai Lama en is door hem gecertificeerd om de mooie boodschap van het Boeddhisme te verspreiden en over te dragen in de wereld.
Je krijgt een indruk van het culturele leven en de rijkdom van het spirituele patrimonium van het Tibetaans Boeddhisme. Iedere activiteit zal erop gericht zijn om jouw geluksbron aan te boren door het ontwikkelen van compassie en mededogen vanuit je hart.


bewustzijn –  spiritualiteit – creativiteit 

 

Programma
Het programma zal bestaan uit teachings, meditaties, Groene Tara rituelen, Tibetaans Boeddhistische ceremonies en -rituelen, zandmandala van compassie met rituele vernietiging, films en documentaires over het Tibetaans Boeddhisme, aangevuld met creatieve Tibetaans Boeddhistische workshops, waarvan het creatieproces tevens als meditatie wordt gezien.

  Links: Dalai Lama en yogi Rigzin Choenyi Rangdrol Rinpoche

Nadere informatie
Via de Artfriends website treft u nadere informatie aan:
Nederlands: http://www.creatievevakantiefrankrijk.nl/retraite/tibetaans-boeddhistische-week/

Engels: http://www.creatievevakantiefrankrijk.nl/retraite/tibetan-buddhist-retreat/
 


India reis – Tibetaanse cultuur en kunst
cultuur – kunst – bewustzijn –  spiritualiteit 
reisleider Tibetaanse Lama Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche

26 maart t/m 9 april 2015
 


We nodigen je uit mee te gaan op deze speciale thema reis en de heilige ceremoniën te aanschouwen en ondergaan, echt in contact te komen met de Tibetaanse bevolking die in India leeft, met hen te praten, samen met hen te eten, kennis te maken met de Tibetaanse Kunst, Tibetaanse Lama’s, monniken en nonnen te ontmoeten en vriendschappen met hen te sluiten, kloosters te bezoeken, teachings te volgen om zodoende wijsheid te ontvangen van de religieuze autoriteiten en in contact te komen met de cultuur, kunst en het Boeddhisme zoals het daadwerkelijk door dit mooie volk wordt ervaren en beleeft.

Verrijk je leven en neem een schat aan prachtige herinneringen, vriendschappen en wijsheid mee naar huis.

Onze reisleider

Onze reisleider tijdens deze trip is de Tibetaanse Lama Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche. Hij is een ngakpa (lay yogi beoefenaar) van de Nyingma lineage van het Tibetaanse boeddhisme. Ngakpa Karma heeft 17 jaar ervaring in het organiseren van Pelgrims en Himalaya trips en heeft speciale banden met hoog aangeschreven lamas en yogi’s in de uitlopers van de Himalaya. Zijn leringen zijn eenvoudig, direct , humoristisch en toepasbaar in het dagelijkse leven.

Nadere informatie
Via onze website treft u nadere informatie aan:
http://www.creatievevakantiefrankrijk.nl/retraite/india-reis-tibetaanse-cultuur-en-kunst/

Vroegboekkorting:  http://www.creatievevakantiefrankrijk.nl.
 

 

Samenwerking tussen Tibet House Holland, Tashi Norbu en Artfriends
Deze programma’s zijn ontwikkeld ondersteunen wij Tibet House Holland om haar doelen en idealen te realiseren, zoals bewustzijn creëren voor het behoud en de ontwikkeling van de Tibetaanse cultuur en identiteit. Haar ideaal is om een krachtige boodschap van vrede en liefde de wereld in te zenden door middel van haar programma’s en doelstellingen.

 

See more at: http://www.tibethouse.nl